Имате въпроси?
Попитайте ни.

Жена си прави терапия с кислород в барокамера Revitalair

Информация за терапията

Информация за терапията

Хипербарната оксигенна терапия е неинвазивен метод базиран на доставката на високи дози кислород под налягане. Това предизвиква силна хипероксия. Тя позволява кислородът да достигне до всички тъкани в тялото, включително тези, които са с нарушена функция. Ползите за организма са много.

Хипербарната оксигенна терапия в камера с налягане 1.45АТМ е допълваща терапия, която подпомага възстановяването, намалява болката, възпалението и отока, намалява риска от инфекции и подобрява качеството на живот.

Когато повишим количеството на вдишвания  О2  в среда с повишено налягане (хипербарна среда) се повишава съответно концентрацията на О2 в кръвта (Закон на Хенри) и във всички телесни течности  (кръв, лимфа, ликвор и ставна течност).

На базата на тези основни принципи и физически закони, прилагането на хипербарна оксигенация чрез използването на хипербарните камери подобрява оздравителния процес, намалява възпалението на тъканите, ускорява метаболизма, скъсява времето за заздравяване на рани, подпомага възстановяването след хирургични интервенции, допълва други видове лечения и предпазва от заболявания.

Терапевтичният ефект на хипероксията зависи от дозата на кислорода. Дозата на кислорода зависи от налягането на камерата, продължителността на процедурата, честотата на процедурата и общия брой процедури.

Според препоръките на FDA  ( Food and Drug Administration ) на САЩ и Американската Хипербарна Асоциация (US UHMS ) приложението на хипербарен кислород с налягане от 1.4 АТМ дава възможност кислородът да достигне до всички тъкани в тялото.

Терапията е безопасна.

Процедурата с камерата Revitalair е отпускаща и приятна. Трябва да влезете в камерата с удобни дрехи, без обувки, като може да вземете със себе си мобилен телефон, ноутпад, музика, книги, възглавница, одеало: неща, които ще ви помогнат да се чувствате удобно.

Камерата има 10 прозорчета предоставящи видимост на 360°.

Камерата има специална патентована затваряща система без цип. Вратата на камерата има дръжки отвън и отвътре и може да бъде отворена от вас и процедурата прекъсната.

Продължителността на процедурата е между 60 и 90 минути, а честотата от 1 до 6 пъти седмично.

Предпочита се курс от няколко сеанса.

Колкото повече процедури се правят, толкова по-добър е и крайният резултат. За камери с налягане 1.45 АТМ на практика няма ограничения в броя на процедурите за седмица. Лекарят препоръчва общ брой процедури и период на почивка между отделните сесии.

Теломерите: Ролята на хипербарната оксигенация в забавяне клетъчното стареене

Хипербарната кислородна терапия увеличава дължината на теломерите
Прочетете още по темата тук:

Получавате десета безплатна терапия при заплатени девет.

Процедури в хипербарната камера
са забранени за хора с
 • Пневмоторакс (спонтанен или травматичен). При остри или подостри наранявания в гръдния кош може да се образува тъканен дефект, който да действа по механизма на еднопосочен вентил; нахлуване на въздух в гръдния кош при всяко вдишване. Това води до състояние на т.н.“тензионен пневмоторакс“ дори и при сравнително ниски барометрични налягания. Състоянието е животозастрашаващо.
 • Булозен емфизем(напреднал стадий на ХОББ )
Процедури в хипербарната камера
не са препоръчителни за хора с
  • Остри инфекции на горните дихателни пътища и на средното ухо. Препоръчителна е консултация с лекар.
  • Остро фебрилно състояние с висока температура. Необходимо е преди процедурата температурното състояние да бъде овладяно с антибиотикотерапия (антибиотична терапия) или други способи.
  • Напреднали форми на сърдечно заболяване, нелекувана артериална хипертония, наличие на пейсмейкър. Препоръчителна е консултация с кардиолог.
  • Анамнеза за хирургични интервенции в областта на гръдния кош. Уместно е консултация с белодробен хирург.
  • Анамнеза за баротравма на средното ухо .
  • Злокачествени заболявания на кръвта и тъканите. Провеждане на химиотерапия с Блеомицин, Цисплатина, Доксорубицин.

   Бележки:

  • Нормалната (физиологична) бременност не е контраиндикация за провеждане на НВО сеанси.
  • Стари и некомплицирани руптури на тъпанчевата мембрана не са контра индикации за НВО терапия
  • Клаустрофобия